Om man inte har så bra koll på fransk mat, men gärna vill prova på kan man antingen försöka laga ett par rätter själv utifrån recept, äta på restaurang eller beställa hem färdiglagade rätter. Men vilket alternativ bör man egentligen välja?

Laga efter recept

Ett sätt att prova fransk mat på är genom att man helt enkelt använder sig av internet och letar efter recept. Om man kan franska har man såklart ett litet försprång eftersom man då kan använda sig av recept från Frankrike. I annat fall får man förlita sig på översatta recept. En nackdel är att det kan vara svårt att få tag i äkta franska ingredienser.

Äta franskt på restaurang

Om man inte vill laga maten själv, men har en restaurang i närheten kan det vara klokt att besöka den. Ofta finns det mer eller mindre franska rätter på menyn. Många gånger kanske det inte finns både förrätt, huvudrätt och efterrätt som är typiskt fransk, men man kan i alla fall få en smak för vilka ingredienser som används i matlagningen. Genom att leta på internet kan man också finna speciella franska restauranger som bara serverar just fransk mat.

Beställa en färdiglagad rätt

Ett annat alternativ kan vara att titta på restauranger som erbjuder hemleverans av mat. Då kan man beställa en färdiglagad fransk rätt och äta hemma. Man slipper tänka på att köpa hem ingredienser och man kan känna sig säker på att maten kommer att smaka bra.

Matkasse med tema Frankrike

Ibland kan man leta lite extra och få tag i en matkasse som har just Frankrike som tema. Då får man tag i alla ingredienser och recept på en och samma gång. Man slipper leta efter vad man ska äta, och man får en hel veckas, eller i alla fall ett par dagars meny med franska rätter.