Det finns en hel del saker som är inspirerade av mat. Många tror att mat bara är något man äter, men det är faktiskt något som människan behöver. Därför är det kanske inte så konstigt att många saker också inspireras av just mat.

Spel inspirerade av mat

Det finns en hel del spel som handlar om mat. Det gäller både casino spel, datorspel, konsolspel och sällskapsspel. I flera datorspel går det ut på att man ska laga mat i olika former. Det kan handla om att man ska driva en restaurang eller helt enkelt se till att den karaktär man agerar som äter. Det finns också olika simuleringsspel där maten inte har en betydande roll, men trots allt finns där. Ett exempel är spelet The Sims. Där kan spelaren välja att karaktärerna ska äta olika saker och man kan också välja att karaktären ska arbeta inom matlagningsgenren.

Böcker inspirerade av mat

Det finns också en hel del böcker som inspireras av mat. Det handlar inte bara om kokböcker och olika receptsamlingar utan det finns också en hel del skönlitterära böcker som på ett eller annat sätt handlar om mat. Boken med titeln Små citroner gula handlar till exempel om en kvinnlig hovmästare som blir illa behandlad på sitt arbete. Man får sedan följa henne genom livet, hon får nya arbeten, hon träffar pojkvänner och så vidare.

Mat på film

Den som gillar film blir inte heller besviken. Det finns faktiskt en hel del filmer som just har mat som tema. Även här handlar det ofta om att man får följa kockar eller annan kökspersonal genom livet. Här kan man både stöta på vuxenfilmer och filmer för barn och ungdomar. Många gånger har filmerna namn som också de knyter an till temat mat. Chocolat, Ratatouille, Chef och Dinner Rush är alla filmer som handlar om mat, restauranger och kockar.