Det finns flera anledningar till att allt fler börjar köpa mat online. Men vilka fördelar finns det egentligen med det här?

Slipp stress

Om du inte behöver handla efter arbetet eller på helgen slipper du stressa iväg mellan arbete, dagis, skolor, affär, hem och fritidsaktiviteter. Du kan i lugn och ro åka hem och laga maten utan att behöva oroa dig för att det saknas ingredienser eller liknande. Du behöver inte heller känna stress över att familjens kost inte blir näringsrik.

Du kan planera i god tid

Om du handlar online kan du planera matinköpen i god tid. Du kan få mat eller matkassar levererade under söndagen eller måndagen och maten kan sedan ligga i kylen. Den klarar sig under veckan. På så sätt slipper du tänka på att du ska ta upp mat ur frysen eller liknande. Du kan också i god tid förbereda familjens mat så att det blir en bra blandning av olika rätter.

Ingen extra tid går åt till handling

Vardagen kan vara nog så stressig som den är. Då ska det inte gå åt någon extra tid för att handla matvaror. Man kan inte bortse från att det går åt en hel del tid om man ska besöka mataffären innan man kommer hem. Även om man bara ska gå in och köpa en liter mjölk kan man hamna i en kö och det kan lätt gå en halvtimme extra.

Småköp blir snabbt dyra

Om man handlar varje dag blir det snabbt mycket dyrare än om man handlar en gång i veckan via internet. Om man går in i en affär när man är stressad eller hungrig kan man snabbt lockas att köpa olika dyra och onyttiga saker. Affärer skapar också lockvaror till bra priser som lätt slinker ner i vagnen och det gör att handlingen blir lite dyrare än vad man hade tänkt sig.